вторник, 26 април 2016 г.

Българската кухня – традиции и разнообразие

В България подобно на много други страни по света имаме собствена национална кухня. Тя е доста разнообразна по своя състав и съчетава хилядолетни традиции с по-модерни тенденции, които са привнесени у нас през последните векове с оглед културната специфика на региона.
Българската кухня е умела комбинация между славянската, балканската и ориенталската кухня, добавяйки собствен щрих на неповторимост. Топлият и приятен климат по българските земи е сериозна предпоставка за отглеждането на типични плодове, зеленчуци и подправки, които оставят трайна следа в националната ни кухня.
Начина на приготвяне на ястия в България се характеризира с честото присъствие на разнообразни салати и широката употреба на леки млечни продукти. Според мнозина западни експерти популярният на запад йогурт има своя първообраз в лицето на нашето кисело мляко, което се консумира с удоволствие по нашите земи от повече от 5000 години.
Важен оттенък в българската кухня добавят и отличните местни вина, а приготвянето на ястията от месо най-често се реализира по три основни начина – печене, задушване и като съставка за приготвянето на различни видове яхнии. Най-често използваният тип месо в България е свинското, макар често да се консумира пилешко и агнешко, по-рядко телешко месо.
Нашата местна кухня и традициите ни при приготвянето на храната са силно повлияни от историята и развитието на региона в културен аспект. В самото начало на създаването на българската държава националната кухня представлява смес от кухните на българи, славяни и траки, но също така и на различните етноси, пребивавали по нашите земи по това време. С падането на България под властта на Османската империя постепенно в българската кухня започват да се вливат и традиции и съставки, характерни за ориенталския тип приготвяне на храната.
Ресторантът предлага най-различни варианти за интересни ястия по ваш вкус, както с по-характерните особености от италианската, средиземноморската, турската, мексиканската, както и от споменатата вече българска кухня, така и храни, които са отлично познати в цял свят и с удоволствие биват консумирани на шест континента. Не са пренебрегнати и гостите на ресторанта, любители на морски деликатеси и здравословна храна, които също ще открият страхотни ястия, предназначени специално за техните вкусови очаквания.
Ресторантът на хотел Азалия ще ви потопи в атмосферата на перфектната кухня и ще ви даде възможност да облагородите сетивата си с изцяло нови вкусови висини, за да гарантира вашата перфектна ваканция в хотел Азалия

Няма коментари:

Публикуване на коментар